Wednesday, June 9, 2010

MELAKA WONDERLAND (taman tema air baru di melaka)

haloo halooo lama nii xupdte blog sori sgt sgt hehehe...uk kali ni best nye setori mau kasi taw hehehehe...if bace surt kabr cnfirm jumper pasal taman tema air baru kat melaka kan kan,,sapa yg bace news jela taw hehehe..kr berite xde lak di siarkan...

aku nama jerr stay kt area melaka..tppp xpnah taw pasal wujudnye wnderland ni hehehe...soo 1 hari 2 aku bace lahh surat kabar kosmo...sekali ternampak 1 ruangan,,bace nye bace..macam menarik hihi,,tgok lokasi,,aiseh  kt melka jerr upernye..

sooo hati dah berkate kate,,jiwe dah meronte ronte ahakss..* ayat jiwang ni*....soo rancang nk pegi sgt,,tp tak taw nk invite saper..pikir nye pikir
aku ajak laa insan insan yg sekepala ngan aku hihih..iaitu nabila,sis yurl  sis bieha n news fwen duke faizal...
then aku text la diowg ni hheheh.,.smua kate tak confirm g..sooo xleh laa nk sure pegi ker tak..

next mornik...bella text aku kate cnfirm nak g wondrland hahahahaaha..per lagi..aku pun get rdy,,tok melayang ker sana.........^-^..suke sgt,,then bella amik aku kat rumah...on the road,,jem gliesssssssssss
mybe cz we all g ar ahad...normal ari ahad kn penuh jerr jalan ngn kereta bus n semua loh...sekali hujan punye laa lebat....so masing2 dah fikir camna mau mandi ni...ujan pulak..if ujan tak stop..we all mau tukar plan..plan kedua ialah g zoooooo(best gak if g zooo)...smpai kt ayer keroh,,ujan dah rnyai..

jalan nye jalan...tgok tgok dah smpai hehe per lagi dalam keter dah menjerit..blum keluar lagi.,,,excited giloooo.....jom pose depan pintu masuk wnderland
dah pose pose..per lagi masuk mau kasi redah loh hihhih...time 2 buys tiket..emm harga pun berpatutan dewase rm30 jerr,,uk laa 2 berbaloi.....tiket dh beli,,tag dah pasang kt tangan,,time 2 tukar baju heheehe......


mandi timee sagt seronok.,,,byk laa games die,,ade yg mencabr..ade yg sederhana...kanak kanak nye games pun ade ..uk laaaa cmplete,,cafe tok beli makanan pun disediakan.....so berpatutan....aku pun mandi laa puas puas.....
smapaii kul 5 lebih laa gak mandi hehee....tgah syok2 mandi ternampak lak maskot yg gelier nye cute,,maskot nye cute lohh,,,tp org yg pakai 2 xtaw laa cute ker x hahahaha...

aku pun mik laa pic ngn maskot 2....uk dh bis mik gmbr...kaki lak mau bergoyang..^-^..tibe2 wnderland ni bukak lagu poco poco....rasenye smua taw menari poco poco kan....per lagi mandi time dh abis..menari jom...aku bella sis yurl sis bieha duke pun join laa maskot maskot 2 menari poco poc0 n chinken dance,,
best sangt sangt sangt best,,fun habis,,mandi dapat..menari pun dapat,,,,,,

tgok time pun dah sampai waktooo tok balik,,huhuh sgt sedeh,,g pun wnderland tutop pukul 7....time mau salin baju,,,,aisehh selipar aku laa ilang,,,,argggggggggggg sgt geram....cari nye cari jumper pun..if x habis lohh aku balik berkaki ayam.....

dh bis jalan jalan kat wnderland....jalan jalan kt jonker walk lakk..jalan jalan malam hihhi,,best laa mcm mcm bnde da jual,,,murh pun murah.......tgok tarian cina,,,,sgt kelakar cz atok yg umo dalam 70 an,,aktif glier menari,,tak stop langsung....hehehe..atok too pun sempoi jerr menari,,tak malu pun....

mate dah ngantok....time too balik uma lohh hhuhhu,,smapai jerr umah trus tido.......
tak mau setori panjang panjang nanti borink lak.....

kesimpulan nyee sangt seronok laa,,dpat lepaskn tension..segala kebosanan hihi,,,n ni salah satu tarikan baru di melaka ,,semakin lama ,,semakin update bandr melaka yg dikenali bandar yg penuh dengan sejarah..tapi skunk dah ade kemodenan sikit,,bagus laaa,,u alll yg dh bce setori ni...mai laa dtg melaka,,rasai keseronokan kat WONDERLAND nie........like ustaz yg seronok bg ceramH kt hott fm....renung renung kan dan selamt beramal...luv u all semua.....

ayuhh layan sikit pic kt bawah ni,,sori if gmbr kabur sikit.......

THANK TOO SIS YURL..SIS BIEHA...BELLA N DUKE FAIZAL....u all memang sangt besttttttt







4 comments:

AwanBiruMalap said...

sunuk..sunuk..sunuk...
pasni g tempat best2..
nak ajak member yang sekepale....
jgn ajak org yang mengharapkan sesuatu..tak dapat...hangin satu kapal...F@@k d&ke....wakakkakakak

atienz@tiema said...

wahhhhhh mcm hangin 1 badan jerr sis hohohhhoho relxxx....okkk nti kite g taman rama3 ek

Anonymous said...

HI,

Mcm seronok jer... mcm takde dresscode jer..

leh mandi pakai t-shirt jer eh..

kat stgh water theme park, kena pakai swimming suit segala...

atienz@tiema@dibolica said...

hiii anonymous,,,hihih mmg best pun......dnt worry kat wnderland bebas jer pakai t-shirt...
heheh silaa laa singgah...bestt glier...skunk kat c2 dah tmbh pmainan