Friday, October 30, 2009

JAMUAN AKHIR TAUN FORM6!!

SALAM,,,,,,,,hiiii arini nk citer pasal jamuan akhir tahun fm6....
rase cam sekejap glier form6 ni..pejam celik dh nk bis,,dah nk cukup 2 taun,,huhuhuh
arini ari paling best ar hehe..coz bebdak semua kumpul ramai2 n than mik pic samer2..ni ar peluang yang ade jer..nti xda kenangn gmbar g hehe...

time jamuan ni majority semua budak datang join...selaluuu ramai yang ponteng termasuk ar aku hehehe....tapi ni semua kenangan ar uhuhu

aktiviti arini memg best glier...sblum jamuan masing-masing bz ngan tugasan..aq,dayah,biela,adik kena wat kad jemputan nk give kat cikgu2 ni....
kena la wat ikut kreativiti sendiri hehe..perr g aq kua ar segala kekrtvean yang ade hahaha....

yang paling bz ano mber aq yg tol2 kominted terhadap kerjer....huhu..die sboleh2 pastikan jamuan berjalan ngn lancar......

after 2 kiteowg semua maen tiup belon..time ni masing2 cube bkat nfas saper paling cukup nk tiup belon BESAR PUNYE !!!kelakar glier ar time nie.....


emmm kat jamuan nie we all makan nasi ayam..sedap glierr!!!!!!!!nasi ayam akhir taun kate kan hehehe

memang meriah abis arrr.....

nti semau ni tinggal kenangan jerr coz masing2 akan bawak haluan sendri..if dapat jumper,,jumper ar,,if xdapat jumper..nk wat cmne hehe


aq nk say thankz kat bebdak form6 atas taun 2009 kat smk sultan alauddin..coz kowag smua memg sporting n gegelier hehe..nti laen taun jumper g..kiter glier2 bersamer yerk.....

knangan ni xkan ku luper kan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

thakz 2 ano,k.mas,k.yurl,fana,zahidah,bella,xio kie,kemal,ariel,hamim,dean,fais,lokman,namu,zoro,ecah,along,zizah,nisa,fifah,azie,syafiq,
arabella,adiek,fina,dayah mon n bdak eko.....yang bg kerjasme tok lancarkan jamuan ni..
mizz u all n luv u allll forever !!!!(^_^)remember our memori..thank 2 ckgoo-ckgoooo ckali......


kat bawh ni ade pic aktiviti we all...jom tengok



<

this is me with my fvrite colour......




kami ar ratu belon,,heheehe with arabella









with mr.ariellll







muke bebudak yang tekun wat kejooo






along pembacuh air yang terbaek di SMKSA HEHEHE






NI LAA anoooo yg tol2 jadi ketua perten yg pling disukaiiii






k.mas n k.yurllll










with capik yg glier gmbar


<

ruangan jamuan







nila bntok kad yg we all create







kami pelajar nakal 6atas sastera 2009 (^_6)








muke pelajar-pelajar baekkk heheh







akhir sekali makan timeeee yahoooo!!!!!!!!!!!


ukk niee jerr saper yg bace hope u all enjoy k..peace (^_6)

Saturday, October 10, 2009

blajar anyam ketupat

alohaaaa lame glier x updte blog nie..cozz bz ngn exm loh huhu

so arini nk stori about aq blajar anyam ketupat time raye nk tibe hehe
mak aq memang teror glier anyam ketupat ni ...
tpi sayang coz sowg pun anak die xbjaye mwarisi anyam ketupat ni hehw sehari sblum raye..mak aq syok anyam ketupat...
aq tgok pun cm best gak kan

asyik tgok jer nk try gak wat hehe
aq pun try ar wat...wat punyye wat...akhirnye jadi 1..tapi mik mase 20 minit nk siap
mak aq 5 minit dh siap dh huhu
p2 aq try wat secnd round..xjadi heheh
cos dh naek juling mate aq nk belit2 daun 2 huhu

satu pun satu la..jnji jadi 1 dari xjadi huhu


kakak sedre aq pun blajr kt mak aq gk
fokus glier ar time die wat 2 huhu
mcm wat xprimen la kate kan

tapi seronok la blijr wat bende ni
pgalamn baru
if nk blajar wat anym ketupat ni
memg kena fokus glier huhuh
usaha tgge kejayaan
kat bawah ni da pic ketupat yg aq bjaye wat huhu
(^_*)hpe u all enjoy





ni ketupat yang aq wat





yang banyak glier ni omak den yang buat hehe (^_^)

Monday, August 31, 2009

i luv my mom cooookkkkkkk


inila puding carmelllllll




ikan siakappppp


amcm best x juadah yg mak aq wat nie hehe
biler ingt blik fuhhh terliurr sehhh...
hehe aq memang suke masakn mak aq..memang best
mesti u all pun suke ngan masakn mak kowg kan
rase masakan air tangan ibu berlainan..
memang makan bertambah ar hehe
time pose mak aq memang akan buat masakan special
contohnye wat ikan siakap nie hehe
if x pose..emm lauk biase jer...

skunk nk cerite pasal puding crmel plak
ingt x aq pernah cerita yang aq suke glier makan puding crmel
bukan aq jer,,fmily aq suke tahap gileee ar huhuhuh
aq dh jadi reglar cstmer mak cik crmel nie....
gambar kat atas ni la ruper puding crmel

if korang try grenti nk lagi heehehehee

Thursday, August 20, 2009

POSE DAH COMING......!!!!!!!!!



UM.....yumie yumie....bulan pose dah nk sampai heheehe....time pose nie nafsu memang kena jage kan,,,lagi-lagi dengan adanye bazar ramadhn..fuh xleh tgok 1 makanan,,nti semua nk beli..p2 blier dh beli...xmakn dh jd 1 pmbazirn....
blier fikir balik..pose nie best kan..coz time2 pose la berat badan ni turn cikit tapi sikit jer la hehe..blier dh berbuka fuh naek balik hahhaa..

aq time pose suker glier makan puding crmel.memg sedap..saper2 yang stay kt area masjid tanah,mesti taw puding nie..memng marvelous!!!!!!!......

time pose pun kena la ckup kan amal ibadat kan hehe...nk dapt berkat bulan pose kate kan..

dh terlanjur citer pasal pose nie..saper2 yang lum gnti pose 2,gnti cepat2 taw..nti if xganti brgande lak tok pose tahun akn datang huhuuh..

mber2 clas aq.time pose dh nk smpai bru nk blumba2 gnti hehe...kelakar tgok glagat diowg.....

uk la....ari ni cikit jer nk kongsi,,coz kemalasan untuk menulis melanda diriku!!!

wish 4 muslim people
SELAMAT BERPUASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
peace............

Friday, July 24, 2009

M.U VS MLAYSIA....




ALOOO wht up2..arini nk citer pacal bola heheeh..ar2 aq ngn my fther g tgok bola kt bkit jalil,,m.u vs mlysia...liveeeeeeeee 2 hehehheeh...seronk glier ar....rmai glier.majority sokng m.u loh..last2 m.u 2 mlysia 0...smpai kul 2 pagi..kt bkit jalil..xcya dpat tgok ronny n owen dekat2 heheheehe....
blier tgok bola..ilang skit stress kt kpalaa....lgi2 dapt tgk corak pemainan dari luar ngare....memg best lohhh..xrugi g stadium hehehehe...ukkk 2 jerr tok arini....kat cini da ckit pic time g tgok bola..uk hve fun peace












Monday, July 20, 2009

sedihnyeeeee

emmmm sedihnye arni sowang mber rapat aq masuk hospital..wad icu lagi...da 2 ari xsedar kan diri..kecian aq tgok die tbaring kaku kat atas katil hospital 2......doktor kate die ade harapan nk sembuh...aq g tgok kat hospital.....perubhan yang ketara glier ar..smapai aq pun xcam die.........sedihnyeeeeeeeee..huhuuhh...hope mber aq ni cpat sedar dari koma...terseksa aq tgok die.......cper2 yang bace blog nie..hope tolong doakan sekali untuk mber aq nie.......supaya die sedar n kuat smgat..AQ HARAP KO SEDAR N KUATKn semangat..we all mber2 ko sntice ade kat sisi ko.. hope cpat sembuh aminnnnnnnnnnn

Friday, July 10, 2009

KESEMPURNAAN

hyee wht up...mber2 blog..soie lame xupld cter bru heheeh...emm...nk cer about sempurna....sempurna ni satu ayt yg umum kn....banyak bnde yg kite rase sempurnaa jer....emm actually..kehidupan ni xsesempurna yg kite rase kn,,,xde bnde yang bnar2 mbuat kite rase smpurna...conthnye biler nbk brcnte...kite akan pilih owg yang sempurna dari segi pmikiran,gaya dan banyak ar,,tapi sebnarnye,,owg yg dicari 2 pun tidak smpurna...sush nk cari owg yg btol2 smpurna kt dunia nie....tol x..aq pun xsempurna mane pun,,hanye yg maha esa jer kiter rase die sempurna,,kerana die mpu buat smua bnde yg kiter xmampu buat....jdi if nk cri seseowg,,kite jgn la pkir untuk cari yg btol2 perfct..cz owg 2 uf cz pnah wt salah ker,,kn,,kiter carila yg sedap mate memandang dan ala kadar sudah heheeheh......aq cter pcal nie sbab ada insan nie rase diri die tlampau sempurna,,mybe dari padangan owg laen rase yg insan nie smpurna,,tp insan nie xsesempurna yg owg laen sgke kn...hanye diri sendiri yang tahu bahawa diri ini sempurna atau pun tidakk....................owg laen hanye menilai sahajaaaa...peace..hpy always..

Sunday, June 21, 2009

kenangan terindah pjkn siri 3


















nie  mber-mber aq yang join pjkn ^_^

















NIE  MUKE F.C-F.C SHABAT BELIA
YANG SPORTINGG.....
GLIER HEHEHE










INI LA F.C AQ TIME PJKN DULU..
SPORTING SEH,,
HEHE TIME NI G MDAKI
GUNUG LEDANG






NIE GROUP AQ GLORIUS,,TME NI WE ALL
MNG  WAT PSEMBHN ,,THNK TO MY FC
MR.AMERBOURDON (^_^)










nie pic tme kat kampong merlimau..f.c yang sporting








nie la kenangan yang terindah n terbest ckaly ...best giler ar join sahabat belianye pgram....banyak glier aktiviti yg memg best..memg xrugi join,,hehe if nk taw aq xpenah ade pengalamn stay ngn parent angkat,ckaly biler join jer pgrm nie,,
 kena la stay ngn family angkat,,tapi best ar coz aq dapat fmily angkat yg sporting glier,,if stay kt rumah sndiri breakfst mkn smple jer,,nci lmak ,nci goreng..tapi blier stay jer kt umah mak angkat brkfst aq macam makn malm n makn tgahri hahahha banyak glierr ar mk n abh angkat aq sdiakan.....

emmm..per lagi ek.....mule2 join memang macam xmint coz xknal cper,,tapi lame-lame da kenal ...da dapat team,,fuhhhh macam xnak balik hahahha........memg best sngat2,,,ish nk taw bdak skul aq smuanyeee wat tmpat 2 macam tmpat sendri heheh mane x nye dah la skul aq yang lambat datang register,,p2 kteowg leh jaln longlai2 plak,, xpasal2 kena tgur hehehehee........tapi 2 satu kenangan ar wat diri aku,,hUHUHU

emm nak taw f.c-f.c kat c2 smua nye sporting abis ..mcm f.c ckg shmi,ckg ehsan,wonderpt,cikgu arip,ckg hairi n my group f.c ckgoo amer.....ade lagi f.c ckg najib,ckg syukri,,ramai aR HAHAHA semua memg sporting glier..bagi kerjasame yang bagus........banyak kenangan yang indah  ar aq dapt,,,yang xleh luper,,dapat g daki gunung ledang..heeh yahoooo.. best bangt hahahah...if xjoin sahabat belia ni emm xdapat ar nak daki gunung ledang hehehe..

time join pgrm nie nma team aq GLORIUS hehe amcm unik x..Aper2 aktiviti group aq ni down ckit tapi malam terakhir,,,malam persembahan kmpulan aq meng  juara g2,,,,time 2 watak aq jadi cm mak datin kepoh hehe,,emm aper lagi kepoh abis ar hahahaha,,,if xda f.c aq ckgoo amer,,emm memg ar smua xleh nk blakun ....walaupun da bis join pjkn nie,,,tapi smpai skunk relationship aq n f.c2 pjkn stll cntct each other,,xtamat kat pjkn tapi bterusan smapai skunk.. hehe

cper2 yang nak join sahabat belia pergi ar xrugi aq cakap..memg u all yang nk join akan dapat knangan yang best..peace shabt belia..thank a lot coz gve me a nice memory heheheh,,luvv u alll PJKN SIRI 3
luv my fwen...

Friday, June 19, 2009

jalan-jalan cari pasal!!!!!!






hahahahha time best glier malam mggu so memang cari pacal la hehehe..tme ni jlan kt mlce naik tming sari,,tme mak sporting glier cz nk naik...hehe,,dpatla naeik,ramai glier tme,,hahaha jaln punye jaln punye jalan jmper beca haha ape lagi terus naek seh siap pose g2....best sangat2

DUIT+DUIT+DUIT



DUIT...cter jer pacal duit,,macam2 cter kluar...pantang tgok duit banyak ckit...da rmbang mate,,,memang kegunaan duit amat penting dlam kehidupan seseorang,,tapikan,kekadang ade orang salah gunakN kgunaan duit nie,,,cntohnyee,,mbuat2 prkare yang tidak patot dilakukan,p2 ingat dengan duit kte leh dapat aper jerr,,,cntohnye kawan,,mmg btol..blier kiter banyak jerr duit,,trus ramai orang nk kawan ,,konon ikhlas la nk kawan tp bkan nye ikhlas tetapi kerana owng yg die kawan 2 nk duit,,,aq xske btol owg kawan tgk kekayaan blier nk kawan 2 kena la ikhlas dari hati bukan kerana duit,,jngan la jd seorang hipokrit....lagi pun,,,dengan duit kiter xleh beli hati seseowg heheh tol x..anyway,,,bagi aku duit n kekyaan itu 1 rezeki n kurniaan yg tersendiri..yang kaya pun bkan nye automatik kaye tp diowg berusaha nk jd kaya,,,jika btol la pnting nye duit nie,,jd ushala sndiri jgn dapt duit bkan dri usaha sendri n duit yang haram,,k......aper2 pn hidup arus di teruskan heheheh

Saturday, June 6, 2009

Friday, June 5, 2009

Thursday, June 4, 2009

TENTAnG CINTE

em,,,,blier sebut jer tentang cinte rmai orang nk taw.....cnte nie mcam2 bleh dpat cnth nye
blier seseowg mncintai seseowg,,owg sekeliling pun da mcm xnpk,,
yg diowg npk hnya la seseowg yg die sayang 2 jer...banyak kesan yg kter dpat,,
kter dpat rasai mcm ne di sayangi,dihargai,,macm2 ar
aq xpnah bcinter hehe tp base on mber2 aq nye pgalman
mcm2 trjadi kt mber2 yg bercinte seh..
da 2 bercinte smpai lper plajaran ish2 too la pnangan cinte
smpai snggup pnteng klas
da 2 snggup tpu parent
byk ar lg
em bg aq lak mmg best bcinte tp blier bncte kte kna ingt owg skelling kter
cz sblum jmper cinte kte da jmper owg yg sekeliling yg lbih thu peragai kter...
lg1,jgn biakan diri kter dikuasai oleh cnte sepenuhnye coz xsemesti nye cnte yg kte dpat 2 akan
kekal smpai akhir hayat....tol x da gak yg cnte bgai nk rak tp akhirnye terima jlan buntu,,tol x....soo
if nk bercinte carila owg yg leh sayangi diri kter sbgai mne parent syag kter,cari la pasangan yg leh trima life kter yg sbnar gk,if tpakse trima xpayh la bcnte,,cz cnte byk dugaan nye,,if xtabah habis la
blier seseowg kecewa jgn la anggap 2 kekcewaan yg kekal..cz setiap kekcewaan da ubatnye sendiri ,,biala ubt 2 yg rawat kekecewaan yg dialami...jgn terlmpau ikt kate n nasihat owg laen cz
yg bcnte kna ikut kate atie sendri sebab yg mgalami adalah diri anda,,anda yg bncnte mnentu kn mase dpan sndri ,bkn owg laen huhu......
jd,,,,, seseowg yg ingin bcnte kna la pkir panjang n thu per yg akan blaku,,
cnte la seseowg 2 dengan ikhlas..kkk peace
cerite nie aq karang khas wt mber aq yg terkcewa,,hpe ko tbh mgalmi semua ni k.
khas for miSs T...
tke cre...

Sunday, May 31, 2009

PeRsAhabatan yang terjalin







hyeee nie cer pasal pershabatan aq,ieka n bella

dlu mase mule2 jmpee masing2 malu nk tgur,duduk je kt tmpat masing2

tme 2 aq da lme masuk fm6 kbtulan bella n ieka bdak bru

jd aq la yg kna grak n tgur dlu cz diowg ni malu2 nk tgur hehe

mcam aq ni jhat sangat smapi xleh tgur.

blier da tgur bru la ieka n bella msre smacm huhu

blier da lme2 knal bru tw diowg ni bkn pmlu upenye

1 kpla mcm aq gk haha

asyk memkak jer

we all jd rpat tme join pjkn

tme 2 bru la kteowg serius dlam pshabtan

kemane pergi mcti brtiga

smpai owg ckap we all mcm blangkas

hehe mmeg best ar mber ngn ieka n bella

cz diowg pn glier2

sush sngn mcti bsame

we all pn da nick nme tw

yg kt dlam gm br ats nie

mke first 2 aronieka,yg tgah 2 pic aq anaiema n yg ujung ckaly arabella

nick nme cipte sndiri

aq syag glier kt kowg bdua nie

if gdo2 pn leh selesaikn ngn cre baek

hpe we stll tgether 4 ever

ieka,tiema n bella

miss u guyss