Monday, June 21, 2010

IC/NO KAD pengenalan..kali ke 7

hari nie nak setori pasal buat ic....if u all nak taw aku xreti nk pegang ic sndiri huhuh....dah banyak kali gak laa ilang...patah.....dasyat glier....mule mule ic ilang time form 1...mase too kan budak budak lagi...soo blier dengar jerr loceng bunyi,,,,per lagi runnig running too kantin lohh hehehe.....soo blier time mau beli makanan....biase ar kena berasak asak kan,,huhuh soo blier turn aku nk beli,,seronok jerr,,,makan dah mau balik class la kan...p2 aku check2 beg duet sudh kena rembt loh huuh..so ic muke drjah  dh ilang....


sambil setori aku minum minum kt kedai depan bus10 jap.....ukk soo cakap laa kt my mom yg ic dah ilng...so g laa wat ic muke time fm1....lama gak laa bertahan....aku kan sty kt ostel....so biase laa ade g cmping kan....time 2 g langkawi....we all g laa jalan2,,,pasto aku terlupe lak ic dalam poket..so blier duduk jerr dalam feri ,,terase macam ade bnde patah....sekali tgok,,iii says....ic yg kedua patah....ADOIII!!!!!....



sooo balik from langkawi,,kena laa marah sikit ngn my mom....cz ic ilang lagi hahahaa....soo wat laa ic yg ketiga muke time fm3.....yg ni lagi laa kejap jer btahan ..x samapai 2 minggu huhuhu...ic ilang kt ostel....
so buat laa lagi...semakin byak tukar ic..semakin tinggi harge nk kena bayar huhuhuh.......termasuk laa ic yg keempat dan kelima hehehe..yg keenam kena rm300 HINGGIT..tgok wat ic jerr dah ilang 300 HINGGIT... huhuhu...nak xnak kena laa wat gak kan....cz ic kan penting...mnunjukan identiti kite..nti x pasal pasal aku jadi warga asing laaa,,,,

blierr dah sampai ic yang KEENAM.... mak aku cakap...*bak sini ic bia mak pegang*hahaah...kena warning baek punye.....soo aku bg la mak aku pegang...aku pegang yang potostat ...

then......tragedi yang kena rompak  2 berlaku,,,handbag mom akukan kena angkut..so ngan ic aku yg keenam sekali kena rembat hihihihihihihihihihhih..kali ni x kena marah sbb,,kena rompak kan.....

Soooooooo................pagi ahad...tepat pukul  7 kot..mak aku ajak g melaka wat ic,,huhuh adoiii dh lohh malas mau bangun.....tp blier pkir2 balik....nanti dah xde mase nak wat ic lagi.....czz sgt bz.....

 

mase ni otw  nak ke melaka,,,,ini cuace time pukul 7 pagi.....jalan bzz gak..cz byak gilerr lori lalu........dah sampai dalam kereta mate ni xmau tido pulak,,so aku maen laa snap snap pic




time ni dalam kereta..posing pakai kace mate akak aku .,*tibe tibe ayat skema glier*sebb time ni mber aku bella bukak lagu layan gilerr..jiweng g2....











ok,,,dah samapai kat tempat pendaftaran.....menuju kerrrr...tempat buat ic huhuhu
mase ini ...tak ade orang pun,,,mom aku org first datang...so dah datang,,,dah masukk...amik number..isi borang kehilangan ic....p2 time 2 take pic ic ....aku suke amik gmbr...tapiiiiiii.........aku xsuke amik pic ic...hhuhhu sebab,,,,nanti orang too cakap dik senget sikit,,,tegak sikit..nanti dah buat buat..tgok tgok gmbrr aisehh menghampa kannn huhu......

tapii ic yang ke tujuh ni,,xkna bayar..gmbr pun cantik jerrr hihi..ic 2010.....cun laa gak,puas hati laa katekan...

ic dah siap.....tibe tibe abang yang wat 2 cakap..banyak nye ilan ic haahaaha..tergelak aku seketike....soooo ic yang ketujuh nii nak kena jage btol btoll..rasenye xnak buat ic lagi hiih...nanti jadi ic yg kelapan dan setrusnye.....

aku pun pelik macam mana laa aku nye ic smapai ic yang ketjuh hihihihh,,dsyat glier...so pasni mmg kena jage btol  btol......2 u all yang dah bace..kisah ni..jgn jadi mcm aku yerk asyik ilang ic jerr hehehe..okk
kat sni ade sikit pic.....


8 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

dasyat gler smpai 7 kali.hihihi

sy baru tuka 2 kali ;)

tu pon sbb mmg kna tuka ;))

wanie omar said...

babe!!!
hahhhahahh teruk nau sampai tujuh kali....record dunia nih..hik

atienz@tiema said...

to sugar2 kapas strberry...hehe taw xper....jge ic taw..nti jadi cam sy lak..^_^

atienz@tiema said...

hahahaah nk wat cmnoo dear...aku nk masuk dalam book of record,,2 pasal jd cmni

diriku said...

he2..xkena denda ke?

atienz@tiema said...

hiii diri ku...dah kena denda dah huhuhuh

AwanBiruMalap said...

akak ingat akak yg sellau ilang ic...kire pesaing akak lagi hebat ni....

asyilla said...

Bukan kalau hilang lebih dari 5 kali kena siasat ke ?