Wednesday, May 19, 2010

TRAgedi 15-5-2010....kenangan supaya lebih berwaspada

jeng jeng tengok ni siap TRAGEDI  ni huhuhu..tengok napa tibe tibe aku post pic balai polis ni,,,
ayuh kite setori,,,sori  tak update blog...ni cerite yang terbaru....emm if sesapa tengok citer gerak khas. mesti u all sentice tengok aksi kena rompak yang di lakun kn kan..kebetulan aku pun minat laa sangat tengok setori about gerak khas..cos minat nak jadi polis hehehe.kat sekola pun aktif polis,,,dapat laa merasa pakai uniform polis walaupun kawad jer hhiihhih...
sebenarnye bukan nak citer pasal minat aku ni,,tapi!!!!!! ade satu tagedi yang aku tak sangka terjadi kat my family,.macam aksi dalam drama gerak khas
my mom n my adek kena rompak laaaa huhuh sangat sedih n risau dengan keadaan my mom n my adek,,takot terjadi bende bende yang tak elok,,normally biler dengar jer kes kena ROMPAK ....uf cz melibatkan nyawa kan,huh....
time kena ni my mom n my adek otw nak balik umah,,,tengah dok syokk drive,,tibe tibe kereta omak aku kena block.,,if depan jer tak per leh cabut lari lagi,,,ni depan n belakang,,per lagi kena pecah laa kereta mak aku,,,,xleh nk serang balik cos terlalu ramai n guna senjata tajam...so die kebas laa aku nye LAPTIE kesayangan huhuhu sangat laa aku sedih,,,,geng india,,badan glier nye besar....

agak sedih laa cz bende ni terjadi kt my family kn huhuh...tapi yang penting nyawa adek n mak aku selamat..blier aku dapat calling from my mom she says like this..*mak kena rompak*!!!!!!!!!!!!!! mak ai time tue allah saje laa taw betapa risau nyee aku .,,cam nak tercabut jantung aku ni dengar,,,so aku pun mintak tolong my fwen tok hantar aku pegi kat my mom....sampai jer kt lokasi,,aku tengok agak dasyat laa kereta mak aku diowg kerjakn,,,time too polis pun dah datang tok amik details....

time too jugak my dad n my sis yang ade kt k.l tooo express sampai kat melaka.....
alhmdulilah kerugian yang dialami,,xdelaa byk sgt,,,tapi NYAWA amat penting.....tol x

sooo time too pukul 9 malam..we all pun terus g wat report kat balai polis melaka yang berhampiran..aku dok kat balai too smapai pukul 5 pagi...coz malam too banyak lak kes rompakan berlaku,,,we all tak leh nak marahkan ,,,coz polis yang banyak membantu,,,,^_^.....
then the next mornink,,,kena g balai polis balik..tok soal siasat sikit....lagi pun my mom nye kereta pun kat balai,,,,nk scan cap jari....sangt panjang laa prosesnye...

skunk kes nie maseh dalam siasatan lagi,,hope dapat la tangkap penjenayah yg bengong ni huhuhuh...
so if u all kena macam ni...xyah tggu lagi,,,terus jer rempuh kereta diowg 2,,,u all pun kena laa berwaspada mase driving,,coz kekdang kite tak perasan yang kite kena follow kan...so pastikan if ade kereta yg mencurigakan kt belakang u all,,u all pecut jerr,,then pegi ke balai polis yang berhampiran..

so aku dah set dalam mind aku lepas ni kena lebih berwaspada semasa memandu n jangan lalu kat tempat yang gelap n jarang dilalui kereta laen uk!!!!!!!
SPECIAL thnk tooo pegawai pegawai polis yang datang membantu my mom time too..thank jugak bagi tips yang amat berguna kat we all supaya lebih berhati hati...kami amat hargai jasa polis......thnk a lot...
n thnk too my fwen yg bg semgat..^_^
kat bwah ni ade laa pic time proses kes ni dijalankn....

kat bilik penyiasat jenayah,,,















  kat luar balai polis,,,,,tengok pemandanga malam hehehe

                                               jeng jeng my mom turn nak wat report...

repot dah siap
 
KEADAAN KERETA MAK AKU YANG SANGAT TERUK
 
                                              NI pandangan bengang dari aku huhuhuh....!!!!!

7 comments:

izaryda yasin said...

scarynyerrr~

tkutt!

atienz@tiema said...

huhuhu yezza sis iza,,tp naseb baek laa nothing happen kt fmily

N.U.R.U.L said...

uit
seram aku dgr
takotnye
geng macha tue!!
hope korang sabar eh!!

dkama said...

Dunia semakin kejam... PEACE...

wanie omar said...

feel sorry to your family dear...
sabar okey..mesti dapat punye perompak perompak hitam tuh..
tapi babe! kata muka bengang,tapi siap leh senyum lagi pose..hahahahaah

atienz@tiema said...

thnk fiza......

huhu orang yg melakukn 2 kejam ahakss

atienz@tiema said...

huhuu thnk dear g support,
owhh 2 senyum sinis nama nye dear hahahahaah