Thursday, April 22, 2010

Camping with kelab sahabat belia ......

*TEAM guguRL hahahaha*

aduh!!! cam dah lama glier aku tak mengupdate blog ni huhuh cz terlalu lalu bzzzzzzz bagai nk glierss..so arini ade stori  baek punye...
em,,,ari jumaat 16-4-2010 until 18-4-2010..aku g camping kt lanchang merlimau
under sahabat belia melaka...

kul 2 pm aku ngn bebdak yg join sekaki kena kumpul kat melaka cntral..cz we all g naek bus PANORAMA yang merah membara colournye hihih.,,tmbang g merlimau murah jer 2 hinggit,,,soo dh duduk elok elok dlm bus 2,,terase mgantok sudah ahakss..
tp aku xtido pun cz asyik gelak jerr...
tup tup dah sampai kt merlimau,,ku ingtkn bus antar smapai dalam kem rupe2 nye die antar kt lua kem jer huhuhuh..

so satu buss kena turun jalan kaki sampai dalam kem..
fuhh mmg jauh gliers arr
dalam LADANG KELAPA SAWIT tooooooooooooo....nasib barang aku xde laa banyak sgt cz pergi 3 hari jer...ahakss

dh masuk kem,,kena laa dengar taklimat yg kem kom bagi,,
p2 g cari khema..1 khema 6 orang,,
group aku ade 8 orang..so we all pepandai idup nk dapt 1 khema,,pakai masuk jer hahah

dh dpat khema dh setting barang barang,,sekali nk g mandi,,aku pusing paip 2 berkali kali,,,tgok air xdee laaaa haiyo yo yo..apa lagi bebudak ajak mandi ayam..juz basuh muke n gosok gigi,,,bis perfume aku sembur kt baju cz nk wangi nye pasal hahahahahahah...

the next days mulalaa aktiviti yg telah disediakn kt kem lanchang too..
pagi 2 group aku kena wat ronda pandu arah...
1 group kena ade 15 org,,so my group cmpur ngn budak laki,,dapat budak laki kelantan mali laa,,bis die kecek kelantan..nk gelak we all dengar die ckap,,(kiri) die sebut khiri huhu,,layan jerr ..
ronda pandu arah kt dalam ladang kelapa sawit mmg advnture glier huuhu
dengan panas terik nyee lagi,,bis terbakar muke aku...

nxt aktiviti kena naek basikal,,ingatkn naek basikal jalan biase biase,,sekali ade curam daa,,mcm kt gurun g2.,,fuhh sadis aku tengok bebdak ni jatuh kt curam..mmg xtreme glier,,p2 maen kayak...

blier dah panas terik.....tekak pun kering so team aku team GUGURL HAHA g lepak KEDAI KOPI...MMG SYOKK.. dapat ais ahakss..bebdak ni dh glier nk g kedai kopi mkcik kt lnchang 2,,termasuk laa aku haha

malam sb2 sepatotnye ade pertandingan karoke,,semua dh get ready maen cantik lagi semua,, naseb team gugurl dressup seperti biase..
dalam 1 jam ujan turun lebat glierrrr......abis khema bebdak ni tombang,,nasib khema aku xroboh ,sirr tdy jer..macam-macam kejadian laa berlaku,ramai glier kena HISTERIA malam 2 majority gurl laa kena,,,alhmdulilah group aku semua uk..xde yg terkena,,,malam 2 semua tido kt ats pentas,bersepah sepah tido,,dh terpkse huhu,,,

ahad majlis penutup,,yahooo tapi ade sedih gak,,cz kenangan yg terbaek laa.
bayangkan urus setia dalam 30 orang jerr.....tapi diowg dapat handle lebih 1000 peserta,,fuhh mmg hebat...g pun ni peringkat kebangsann,,,mmg fully laa..

emm..we all dapat baju,,n beg,,baju mmg cantik glier blueee g2... aahkss i like it...

so ari terakhir,,kumpul kt dewan tggu vvvvipp datang tok merasmikan sahabat belia 1 malaysia...sangt seronok,,huuh,,,

actually byak lagi nk stori,,tapi dh mcm pnjang sgt ni,,,nti xterbace lak

so i nk says thnk kat TEAM GUGURLL HAHHAAH u all mmg the best..thnkz to athira,anisa,farah,mastura,ano,azie,biela...

to sahabt belia n semua f,c f,c thnk sesgt wat pgram cmni...byk informasi tntg utan we all taw,,,per yg pnting we all semua enjoy,,,
k adiosa,,,,
ade skit pic kt bwah ni,,jom layan.!!!!!!!!!!




6 comments:

wanie omar said...

hahaa
darla.bech lar camping dalam utan
adventurous!
anyway i know u had fun kat sana kan2?
urm miss to see you.

Anonymous said...

i like it...micssss all the time at lanchang..wlpun x dpt wat bnyk xtvti..but i still hepi coz dpt b'knaln ngn tt,k.tim,azie,nisa,anor,bella $ mas...(gurlzzz haha shuffle)..miszz korg..mmuahhmuahh..ktim..thanks coz remind me back about dis cmpg in yr blog...muahhhhzzzzzz...:))

farahdiyana said...

Anonymous said...
i like it...micssss all the time at lanchang..wlpun x dpt wat bnyk xtvti..but i still hepi coz dpt b'knaln ngn tt,k.tim,azie,nisa,anor,bella $ mas...(gurlzzz haha shuffle)..miszz korg..mmuahhmuahh..ktim..thanks coz remind me back about dis cmpg in yr blog...muahhhhzzzzzz...:))

atienz@tiema said...

to my fwen wanie dear,,hihi yup darla enjoy kt cmping ni,,btw thnk cz cmment hihih,,mizz u also muaxx


to farah yezza,hope persahabtn kite kekal hngg akhir hayat aminn

Anonymous said...

mmg best r ktIM CREATE,,,SYANG GLER R KT K.TIM,,,MUAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH

atienz@tiema said...

sayang u all semua muaxxxx