Friday, May 13, 2011

Jom Recycle DUiT.....!!!!!

assalmualaikum
anio
^^

hola my belog,,arini nak setori morie pasal duit (money money money)
emm.... semua orang nak duet kan.duet kan semacam penting kat diri masing masing...tapi arini aku nak setori pasal recycle duet..nak taw kenapa??

camni citer nye ^^...kebiasaanye kite kalau dapat duet daripada peniaga atau dari orang laen,,mesti kite dapat duet yang terkoyak skit.terselatep skit,terlobang sana sini,tercop sepah sepah kannnnnnnn...banyak laa ter ter lagi......

kalau dah dapat duet camni kite mesti la kurang pasti nak guna,coz banyak cacat cela nye..ade orang yang tak kisah amik jerr duet yang macam ni.tapi ade orang yang memilih bagai nak gile..kate duet koyak tak ambil la..tak laku la....banyak sangat alasan yang diowg bagi.....

tapi kalau korang nak taw..korang boleh jer amik duet koyak ni ..then recycle jer balik ...(mesti pelik camne nak recycle duet ni) 

sebelum ni aku ade cakap aku ade family bsnesskan...ok biasala berniaga mana mana memang akan dapat duit KOYAK ,LOBANG,COP,SALETEP...tipulaa kalau tak dapat duet cmni...if u all nak taw aku ambil jerr duet yang macam ni coz aku dah biase pegi recycle duet duet ni hehehk...(duit malysia saja)...^^


senang jer nak recycle duit ni....if u all nak taw u all leh recycle duet duet ni dekat BANK NEGARA...^__^..u all bagi jer duet duet RM yang rosak ni kat pegawai yang bertugas ,,then korang akan dapat duit yang elok ..jumlah yang sama korang akan dapat.....

nak taw camne nak buat...
mule mule kumpulkan duet duet yang rosak too
then u all ambil kertas A4 ,tampalkan duit rosak too atas kertas A4 tadi,
lepas dah beres main tampal tampal..ambil gunting...
then gunting ikut bentuk duet kertas yang u all tampal tadi....

contoh3 nye ade kat bawah ni :

cth :duet rosak yang aku dapat  

banyakkan duit rosak yang aku dapat ^^
sesi penampalan duet mggunakan gam ^^
semua duit dah siap di tampal tggu nak gunting jer.....wee~~~~~~~~....tengok semua nilai rm ada kan hohohh....duet syiling rm1 ringgit pun orang bank negara nak taw..

so u all  u all ni if dapat duet yang macam ni..jangan risau boleh guna sebenarnye..n boleh recycle sebenarnye....,,pegi jer kat bank negara too..bukan kena tangkap pun hehehekk...^__^..

to makcik pakcik yang tengok saya buat tampal tampal duet ni..jangan la ingat saya giler..coz saya buat cmni ade sobab ,,,saya nak poie recycle balik kt BANK NEGARA too..!!!!!!.........^^....


dah penat membebel di pagi buteee ni,...terase haus lak..so apalagi ,,jom jemput layan teh o ais...kaw...^^

selamt membace...if xfaham macam ne nak buat...komen jer kat setori ni..nnti saya ajar sloww n sirtdy.... okkk ...

aniocesayo,,adiosa...kamsamida....^x^.....


4 comments:

wimary said...

okk baru taw thnk give info (^^)

Paan Sabri said...

owh.. baru taw.. saya baru dapat duit rm5 koyak ni, ape kata saya tukar dekat awak je? awak kan rajin tukar kat sana? hehe


paanthology:
>> sape cakap driver teksi tak cool?.
>> api, air, elektrik mana lagi penting?.
>> cerita lepas spm aku.

diBolica anaiema said...

haii paan sabri...boleh jer..meh datang melaka..bagi kat saya duet to hehe...

baca dan senyum said...

Wah camni rupanya recycle duit, nice info