Saturday, July 10, 2010

HAPppi family

arini nak set0ri about my fmily.....family aku ni semua jenis happi good lucky..we all leh gelak ketawa sama sama..shopping together...sharing secret.....bolih dikatekan semua nye satu jiwe satu kepala loh hihihi..

aku ada 5 orang adik beradik,,, and aku yang ketiga....4 permpuan n 1 lelaki......dari kecik we all dah di ajar untuk berdikari,,,x bergantung sgt kt mom and dad....nak taw x...mase aku darjah 3...aku dah kena naek LRT sorang sorang..if drjah enam uk laa gak kan..cz dah leh berfikir secara rasional....drjah 3 budak budak laen sibuk g taman permainan..maen ngn kawan kawan....maen masak2 hihih..tp aku lak laen ...sebab dad aku xnak laa anak2 die manje sgt,,,,bak kate ayah aku....blier dah ajar berdikari time kite kecik...nanti dah besar kite taw nk idup cmne.,,,nak hadapi masalh cmne.......gilir gilir laa kena naek LRT...pastoo kena jalan kaki ,,,terus g ofis ayah aku.......huh.......

aku rase per yang ayah aku cakap memang betol..blier we all semua dah makin mbesar....we all dah taw nak jage diri macam mana...thk to my dad hihi....

skunk nak setori about my dad....my dad ni..die tak garang..tapi die seorang yang tegas....1 lagi..seorang yang sangt sangt sistematik...if buat 1 kerja....kite kena bis kan kerja 2 aritoo jugak..xleh tangguh tangguh...tegas tegas gak....tp die romantik jugak..hihih..ayah aku ni  suke setori ngn adik beradik aku tentang hidup sebenar....lepas too die suke bsness....selagi ade idea nk wat bnsness baru selgi 2 die wat...die x suke dudk diam2...disebbkan ayah aku suke wat bsness..jadi fmly aku da bsness sndri..(family bsness) then we all pun di ajar untk berbsness gak...mule mule masa nk blajr dulu..susah gak,,kena marah ....macam2 laa..tp berbaloi..cz semua dah pandaI bsness skunk.....

my lovly mom pulak,,,mom aku ni ,,seorang yang simple glier.....wat per jer,,,selambee cooll saja....n mom aku ni suke wat lawak,,,,then borak ngn die memang x pernah boring ....... die suke masak...suke glier tgok HINDUSTAN....anak anak die terbalik lak..cz we all suke tgok KOREA...^-^.....kalau klua shopping rasenye barang die lagi byk beli hihih... die seorang yg leh bawak berbincg......that's why aku luvv glier ngn mom aku ni   

my first sis lak,,,die jenis yg tegas,,garang....n nice person...per yang aku suke,,akak aku yg fst ni x kedekut hihihi..mintak jer macm2 mcti dapat nyo.....beza lak ngn my second sis....die ni jenis yang glier shopping...glier fesyen,,,n x pernah tertinggal pasal fsnyen terbaru...tp yg bst nye kat die nie..if shopping ngn die...die mmg pilih yg betol btol meletop jer hahaah...die ni jugak jenis cakap lepas jer..if baju yang aku pilih 2 x cantik...die cakap jerr "wei x cantik arrr buruk*hihhih.....tapi if hari hari aku klua shop ngn die...leh bakrup aku huhhuhu....

ni nak citer pasal adek perempuan aku lak...die jenis yang glier korea.....die x hipokrit....n glier2 orang nye....adik aKU yang last lak,,,die jenis cool jer...sama macam mak aku huhhuhu....

dalam famly aku ni,,,aku panggil sis aku pakai nama jer..."if kt kmpung org tua2 kate,,kena panggil kak long ker kak ngah kerr...xleh panggil pakai nama,,cz bunyi macam x sopan"tapi ayah aku terbalik..die suruh panggil nama jerr huhuh...yg fist sis aku pnggil fiqah,second azie....we all nye life macam kawan kawan jer..borak pun selmbe....buat per bnde pun relx saja......if ade prob pun share together........ayah aku pun jenis faham jiwe orang mude,,,die x penah halang we all klua...tp yg pnting kena taw jage diri...


soooo aku memang happi glier sebb ade fmly mcm nie...happi sentice......n aku sayg glier ngn family aku ni....

kat bawah ni ade muke muke orang yang aku sayang hihihihi....




ni ayah aku...yang tersayang...










nie my mama hihihih
                                                                   LOVING CAPEL
                                                               first sis fiqah
                                                               second sis misss azie
                                                               adik aku afifah
                                                        ni yang last sekali iqbal sabri..
.MEREKA SEMUA NI WAT HIDUP AKU SEMPURNA....HAppi sentice

3 comments:

Anonymous said...

glierr happi fmilyy best2

Cikgu Nizam said...

bestnyer... keluarga bahagia ni

atienz@tiema said...

hihihi thnk cikgu nizam...^0^